preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kaštanjer Pula

Login
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Natjecanje DABAR

Popis dodatnih materijala

Pula

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Edmodo za učenike
E portal Nikola Tesla
 

 

Škola bez nasilja

Za djecu
 
 

 

Anketa
Što mislite, da li bi trebalo organizirati više oblika izvanučioničke nastave ( npr. terenski rad, boravak u prirodi, izleti i sl)?
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 3. 2011.

Ukupno: 610409
Danas: 150
Panoi
Listopad u našoj školi
 
Učimo kineski jezik
Događanja

Natjecanje "Pula moj grad 2017"

Karla Jelenić

4. mjesto

Mate Ljubić, 5.r.

Natjecanje "Pula moj grad 2016"
1. nagrada

Filip Kurtović

 
Katarina Benčić
 
Zavičajna nastava
Projekt "Kartulina z Istre"
 
Proljeće
Pozitiva
Dani kruha

Radovi učenika

Noemi Vučković
Lucija Višković
Lovro Milinković
Lana Šešelj
Lucija Višković
Alex Cvek
Tea Petelinec
Leon Nađ
Lucija Višković
Blaž Buić
Bojan Dimitrić

 

Priloženi dokumenti:
P1000797.JPG
P1000798.JPG

Psi u školskom dvorištu ?
 
Volimo pse, ali im nije mjesto u školskom dvorištu!
Katarina Benčić
 
Elena Bužleta
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Kliknite na fotografiju i pogledajte izložbu "Sunce"  naše talentirane učenice Ivane Kutlača

 

Radovi učenika -Glogster
 

 Lucija Rukavina, 7.a

Monika Dilber, 7.a

 

 
Trka Uljanika 
Noemi Vučković, Paint
 
Glog, Bilić Stella, 8.r.
 
Glog, Ivana Kopričanec, 8.r.
 
Glog, Toni Božac, 8.r


 

1.mjesto - Pula moj grad

Animacije, Noemi Vučković, 7.r

 

3.mjesto - Pula moj grad
Digitalni crtež, Karin Kariko, 5.r

 

Vijesti iz boravka
Bekavci kreativci
Klaudija Racan Ukošić / datum: 13. 11. 2020. 19:33

U produženom boravku 1.b razreda vlada od prvog dana jedna pozitivna i kreativna energija. Dva mjeseca druženja već su iza nas i toliko toga smo uspjeli napraviti u ovim vrlo neobičnim vremenima.

Započeli smo dva projekta koja namjeravamo provoditi kroz cijelu školsku godinu. Jedan je nastavak prošlogodišnjeg "U svijetu likovnih umjetnika 2", a drugi je novi  "5 minuta petkom za glazbu". Upoznali smo Kandinskog i Rizzija te stvarali kreativna likovna djela po uzoru na njih. Iako bi vam ih rado pokazali, radove nećemo sad otkrivati. Neka budu iznenađenje za izložbu na kraju godine. Do sad smo već poslušali i zapamtili skladbe Griega, Mozarta, Straussa mlađeg, Liszta i Brahmsa te s nestrpljenjem očekujemo svaki drugi petak.

Obilježili smo dolazak jeseni pjevajući prigodne pjesmice, promatrajući promjene u prirodi, stvarajući likovne uratke te čitajući prigodne tekstove.

Povodom Dana za zdrave zube, naučili smo kako očuvati naše zube zdravima i upoznali nevaljalce Grica i Greca.

Svoje vrijeme posvetili smo i Danu hrvatske policije. Naučili smo kako se ponašati u prometu, otpjevali pjesmu Poštujte naše znakove- Ne smije se igrati na cesti i za kraj nacrtali policajca.

Svjetski dan zaštite životinja protekao je u razgovoru o ugroženim životinjama na planeti i što možemo napraviti kako bi ih zaštitili. Donijeli smo i svoje fotografije ljubimaca i predstavili ih ostatku razreda.

Nismo propustili ni Mjesec knjige. Kako tek upoznajemo prva slova, mi smo donosili svoje omiljene knjige, a učiteljica nam je čitala.

Sudjelovali smo u Dukatovom kreativno-likovnom natječaju "Volim mlijeko" (Tema: Naš planet Zemlja) te s nestrpljenjem očekujemo objave rezultata u veljači 2021. godine.

Za Dan kravate puno smo naučili o tome kako je nastala i njenoj ulozi kao odjevnog predmeta. Pogledali smo fotografije najveće kravate na svijetu koja je krasila, ni manje ni više, nego našu pulsku Arenu. Oduševili smo se viđenim. Na kraju aktivnosti, sami smo dizajnirali  svoje kravate te napravili malu razrednu modnu reviju. 

Naučili smo što je animacija, kako nastaje animirani film, što je Flip book i izradili svoj povodom Svjetskog dana animiranog filma.

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, prisjetili smo se najmilijih koji više nisu s nama i ukrasili pano lanternama koje su gorjele za njih.

Svjetski dan izumitelja posvetili smo najpoznatijim izumima i izumiteljima, pogledali smo kratke dokumentarne filmove o izumima važnima za čovječanstvo, a za kraj smo pokušali i sami izmisliti neke svoje. Tko zna, možda se među nama krije neki novi Tesla ili Penkala...?

Upoznali smo online alat Wordwall. Jako volimo učiti na taj način. Otkrili smo kako jako volimo plesati i pjevati. Jedva čekamo nešto pripremiti za vas.

I uz sve nabrojano, svaki dan pišemo domaće zadaće i uvježbavamo gradivo te provodimo slobodno vrijeme na školskom igralištu u igri i veselju. 

U nastavku (pod opširnije) možete zaviriti u galeriju naših radova, kad nas je učiteljica stigla fotografirati. smiley

Učiteljica Klaudija Racan Ukošić


[OPŠIRNIJE]Jesen je stigla u 1.c
Klaudija Racan Ukošić / datum: 9. 11. 2020. 18:48

Jesenski dani u 1. c razredu prolaze u zaigranom i veselom tonu. Učenici svoje vrijeme u produženom boravku provode u stvaralaštvu, plesu, igri, zajedništvu i učenju. Svojim kreativnim ukrasima i crtežima ukrašavaju razredni pano. 

Tako smo prigodno obilježili Svjetski dan zaštite životinja, ponešto naučili o zaštićenim vrstama, upoznali neke egzotične životinje, ali i prisjetili se kako izgleda pravilna briga  oko životinja. 

Dan kravata smo obilježili radionicom „Moja vesela kravata“ gdje su učenici poslušali zanimljivosti i naučili otkud kravata potječe, prisjetili su se kako je naša pulska Arena izgledala s crvenom kravatom te nakon toga konačno i izradili od papira svoje kravate koje smo obojali i ukrasili flomasterima prema svojoj želji. 

Prigodne jesenske motive dočarali smo i naslikali kroz različite simbole jeseni poput jesenskih bundeva koristeći pastelne boje. Zrelo jesensko grožđe izradili smo koristeći kolaž papir i flomastere. Jesenske šarene krošnje prikazali smo crtežima koristeći  kolaž i pastelne boje. Slikali smo lanterne koristeći tempere i crtali paukove mreže koristeći flomastere te naučili koje su osnovne boje. Likovno izražavanje nismo povezali samo s prirodom, već i s matematikom te smo tako pomoću šarenog kolaž papira izradili i svoje robote od geometrijskih likova.

Obilježili smo i Svjetski dan pošte kroz prigodne pjesme, priču i zagonetke, a odglumili smo i „Poštara“ te pri tome kroz igru vježbali slanje pisama i pravila ponašanja.

Međunarodni dan nenasilja obilježili smo radionicom kroz razgovor o poželjnom i nepoželjnom ponašanju te zaključili kako nasilje nije rješenje već moramo reagirati na drugačije i ispravnije načine i kako lijepa riječ otvara sva vrata. Međunarodni dan međusobnog pomaganja obilježen je također radionicom – svaki učenik je izvukao nečije ime iz razreda te je iduća tri dana dodatno pomagao tom učeniku  ne govoreći tko je izvukao koga kako bi si dodatno pomagali i pokazali kako misle jedni na druge.

Projektom „5 minuta petkom za glazbu“ otkrivamo čari glazbe te proširujemo svoje znanje o poznatim skladateljima i skladbama. Likovnim projektom „U svijetu likovnih umjetnika 2“ učimo o poznatim svjetskim umjetnicima i njihovom načinu izražavanja.

    

Za učenje kroz edukativne igre upoznali smo se s alatom „Wordwall“ i time povezali najbolje od tehnologije i učenja kroz igru.  Slobodno vrijeme provodimo u plesu i igrama na školskom dvorištu, igrajući razne igre, crtajući, čitajući knjige i priče te kroz razne druge aktivnosti. Dani nam veselo i brzo prolaze u smijehu i veselju.

 

Učiteljica Tea Horvat


[OPŠIRNIJE]1.a na izložbi japanskih lutaka
Klaudija Racan Ukošić / datum: 22. 10. 2020. 19:48

Naši učenici 1.a razreda produženog boravka posjetili su izložbu "Ningyo". Radi se o izložbi japanskih lutaka koje su bile izložene u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca. Boravkaše je kroz izložbu vodila arheološka pedagoginja Tina Širec Džodan. Djeca su se tako imala prilike susresti s gotovo 70 lutaka, od onih tradicionalnih do suvremenih kojima se igraju njihovi vršnjaci u Japanu. Izložba im je bila vrlo zanimljiva i puni dojmova vratili su se u školu.

Učiteljica Ela Poljarević


[OPŠIRNIJE]Korisne informacije za roditelje boravkaša
Klaudija Racan Ukošić / datum: 7. 9. 2020. 12:12

Dragi roditelji,

u prilogu (pod opširnije) se nalaze naša prezentacija i letak s korisnim informacijama o organizaciji produženog boravka u našoj Školi.
Također, ovdje možete pronaći i dokumentaciju koju je potrebno ispuniti prilikom upisa u boravak (ugovor, upisni list, zahtjev za priznavanje prava za 25%-tnu subvenciju Grada u cijeni produženog boravka-za korisnike dječjeg doplatka, suglasnost za komunikaciju putem Viber-a, suglasnost za fotografiranje i snimanje učenika u pedagoške svrhe).

Upisi u produženi boravak održat će se od utorka (8. rujna) do petka (11. rujna) u vremenskom razdoblju od 8 do 11 sati te od 13,30 do 16,30 sati.
Produženi boravak započinje s radom 14. rujna.
Za sve upite možete nam se obratiti na naše službene mailove:

maja.prokl@skole.hr

klaudija.racan@skole.hr

Veselimo se suradnji s vama kao i našim najmlađima, starim i novim boravkašima.

Učiteljice Maja Prokl i Klaudija Racan Ukošić


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju