Cijeli listopad u školi se obilježavaju Dani zahvalnosti za plodove zemlje , a 20.listopada Dan jabuka i Dan kruha. Ugođaj jeseni i jesenskih plodova širi se hodnicima škole i šarene i ukrašavaju razrede, a na Dan jabuka, škola je podijelila jabuke svim učenicima škole.
Učenici 6.a
Povodom Dana jabuka koji se obilježava 20. listopada, učenici drugih razreda produženog boravka s učiteljicama Teom Horvat i Klaudijom Racan Ukošić slikali su jabuke pastelama. Donijeli su kratke i jednostavne recepte od jabuka svojih mama i baka koje su prepisali i izradili su slatku kuharicu. Jesenski kutak krase jesenski plodovi koje su učenici vrijedno skupljali i donijeli u školu.
Učenici 1.b razreda s učiteljicom Marijom Čulinović u danima zahvale za plodove zemlje obilježili su Dan kruha i Dan jabuka slušanjem prigodnih priča, pjevanjem pjesmica, slikanjem pekarskih proizvoda i jabuka. Učionicu su ukrasili prigodnom košarom punom jesenskih plodova i učeničkim radovima.
Učenici trećih razreda u produženom boravku s učiteljicama Karlom Gjuretek i Anom također su obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje, Dan kruha i Dan jabuka. Razgovarali su i naučili nove zanimljive činjenice o kraljici voća. Potom su tehnikom akvarel obojali jabuku koju su prethodno izradili od trganih i gužvanih ubrusa. Za Dan kruha su se edukativnim videom prisjetili kako nastaje kruh pa su tehnikom glinamola izrađivali svoje najdraže pekarske proizvode. Kada se glinamol osušio, temperom su bojali svoje radove. Atmosferu su uveseljavale pjesmice o pekarima i kruhu.
Učenice i učenici 1.a razreda obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kao i Dan jabuka. Naučili su kako nastaje kruh, od početaka sijanja pšenice sve do pečenja u peći.
Kako su naučili i koji su sastojci da bi se kruh umijesio, odlučili su se iskušati kao pekari. Zamijesili su tijesto vrijedno radeći rukama i pritom poprilično uživali.
Kruh nažalost nisu ispekli, ali su tijesto iskoristili za modeliranje finih i zdravih jabuka. Dobivene jabuke ostavili su da se osuše, a kada budu spremne obojit će ih bojama kako bi postale vizualno slasne i slatke.
Njima će ukrasiti i naš pano u učionici, kako bi se sjetili koliko su zdrave i da ih što češće trebamo jesti!