2020-12-07 18:06:17

Obavijest - potreba nošenja maski u razredu- predmetna nastava

Poštovani roditelji/skrbnici,

obzirom na porast novoinficiranih i oboljelih od Covid-19 u našem Gradu veoma je važno da zajedno pojačamo mjere za suzbijanje širenja epidemije Covid-19 poput ograničavanja okupljanja, održavanja fizičke distance, osobne higijene, higijene prostora i nošenja maski. Također, važno je da učenici kod kuće, prije nastave, izmjere svakodnevno temperaturu, a viši razredi donesu maske u školu i po novoj Odluci Stožera (pod opširnije) potreba je nošenja i u razredu. Na taj način štite sebe i druge.

Budući da je ovo razdoblje godine ujedno i vrijeme čestih prehlada i raznih viroza,  vrlo teško je razlikovati simptome prehlada i zaraze uzrokovane Covid- 19  virusom.

Molimo Vas, ukoliko Vaše dijete ima začepljen nos, kiše, kašlje, ima grlobolju, probavne smetnje, glavobolju, osip, temperaturu,  ne šaljite dijete u školu već se odmah obratite svom liječniku radi daljnjih uputa ili testiranja na Covid-19.

Molimo Vas, dok čekate rezultate testiranja člana obitelji, kao mjeru opreza, ne šaljite dijete u školu. Na taj način djelujete preventivno što je u ovim okolnostima u kojima se svi nalazimo od izuzetne važnosti za Vaše dijete i za ostalu djecu u razredu i njihove učitelje te uvelike pridonosite zaštiti svih nas.

Imamo obavezu svi zajedno omogućiti djeci nastavu u školi jer je to njihovo prirodno i nezamjenjivo okruženje gdje osim stjecanja znanja i kvalitetnijeg poučavanja uživo omogućavamo druženje sa njihovim vršnjacima i bolje odrastanje.

Stoga, pokušajmo zajedno omogućiti djeci što dulji ostanak u učionicama i sačuvati zdravlje i sigurnost svih nas.

Hvala svima na razumijevanju.

Ravnateljica Nada Crnković

 


Osnovna škola Kaštanjer Pula